Sundhedsministeren besøger Grønland og sætter fokus på spiralsagen

09-08-2022

Ministeren skal blandt andet mødes med naalakkersuisoq for børn, unge, familier og sundhed, Mimi Karlsen og aftale det videre forløb for afdækningen af spiralsagen.

For første gang i sin tid som sundhedsminister rejser Magnus Heunicke den 9. august til Grønland.

Den såkaldte spiralsag vil være central på dagsordenen.

Under besøget i Grønland mødes sundhedsministeren derfor med naalakkersuisoq for børn, unge, familier og sundhed, Mimi Karlsen, for at drøfte sagen og blive enige om det videre forløb for afdækningen af spiralsagen. Sundhedsministeren skal også mødes med kvinder, der er personligt berørt af spiralsagen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Jeg ser med stor alvor på spiralsagen, som er et ulykkeligt kapitel i vores fælles historie. Derfor er det vigtigt at drøfte og blive enige om det videre forløb for afdækningen af spiralsagen.

Sundhedsministerens besøg varer fra 9. til 13. august 2022. Der er planlagt besøg på en række sundhedsinstitutioner, herunder Dronning Ingrids Hospital og Styrelsen for Sundhed. Ministeren skal både besøge Nuuk og en række bygdesamfund.

Ud over spiral-sagen vil erfaringsudveksling inden for andre sundhedsemner også være på dagsordenen. Det gælder for eksempel beredskab i forhold til grænseoverskridende sundhedstrusler, kapacitetsudfordringer i sundhedsvæsenerne og mental sundhed, både hos børn, unge og voksne.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet