Bekymrende stigning i smitte resulterer i nye tiltag mod COVID-19

23-10-2020

Der kan konstateres en alvorlig stigning i antallet af dagligt nye bekræftede COVID-19-smittede i Danmark i forhold til i sommer. På den baggrund vurderer sundhedsmyndighederne, at der er behov for at forlænge allerede gældende tiltag og iværksætte nye skærpede COVID-19-tiltag.

Sundhedsmyndighederne vurderer, at smitteudviklingen i Danmark er bekymrende. Der er risiko for en stigende smitte i efteråret og vinteren, hvilket også kan sætte sundhedsvæsenet under stigende pres. På den baggrund vurderer sundhedsmyndighederne, at der er behov for at forlænge allerede gældende tiltag og iværksætte nye skærpede COVID-19-tiltag.

Der ses også en bekymrende udvikling i mange europæiske lande med et stigende antal smittede og indlagte patienter med COVID-19. En række europæiske lande har indført hårdere stramninger af tiltag for at bremse smittespredningen, herunder i nogle lande i form af bl.a. udgangsforbud i bestemte tidsrum og deciderede nedlukninger.

Med regeringens udmelding den 23. oktober 2020 forlænges de nuværende restriktioner, og samtidig indføres der nye og skærpede restriktioner fra mandag den 26. oktober. Det gælder dog ikke de skærpede krav om brug af mundbind, som gælder fra torsdag den 29. oktober.

Myndighederne følger udviklingen nøje og vurderer, om restriktionerne fortsat skal opretholdes, forlænges eller eventuelt suppleres med yderligere tiltag.

Se også:

Tiltag til håndtering af coronasmitte

Åben infografik om restriktioner

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet