Kommende gigthospital i Sønderborg får besøg af sundhedsminister Ellen Trane Nørby

31-10-2017

Om godt et år står et nyt gigthospital i Sønderborg klar. Det højtspecialiserede og forskningsbaserede center for reumatologi skal behandle svært syge gigtpatienter fra hele landet.

Gigt rammer både børn, unge og voksne.

Over 800.000 danskere lider af den kroniske og uhelbredelige sygdom, der kan give en svær tilværelse med både daglige smerter og træthed.

Derfor er der stor fokus på behandling af gigt, og i dag besøger sundhedsminister Ellen Trane Nørby byggegrunden i Sønderborg, hvor et nyt gigthospital skyder op.

Det nye hospital, der skal stå færdigt om godt et år, bliver et højtspecialiseret og forskningsbaseret center for reumatologi, der kan tilbyde helt nye behandlingskoncepter for svært syge mennesker med gigt.

Det skal drives af Gigtforeningen, som dermed flytter et ældre gigthospital i Gråsten til Sønderborg.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:  

”Jeg er overbevist om, at det nye gigthospital vil gøre fremtiden lysere for gigtpatienterne i Danmark. Gigtforeningen skal have stor ros for at skabe nye tidssvarende forhold for svært syge mennesker og lægge op til nye former for behandling og specialiseret rehabilitering til de mennesker, der lever med gigt. Dermed kan endnu flere hjælpes til en hverdag, der minder om den, de havde, før sygdommen ramte”.

Gigthospitalet vil som et helt nyt område forske i rehabilitering af gigtpatienter. Forskningen vil med udgangspunkt i et nyt professorat ske i samarbejde med Syddansk Universitet og Region Syddanmark.   

Fokus fra regeringens side   

Kampen for bedre forhold for mennesker med kroniske sygdomme, deriblandt gigtpatienter, har også politisk fokus.

V-regeringen prioriterede i 2015 næsten 1,2 mia. kr. til en kronikersatsning, der løber fra 2016 til 2019.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

”Det gjorde vi for at give kronikere bedre muligheder for at få et fuldt og aktivt liv med deres sygdom. Gigt er en af de sygdomme, man desværre må leve med. Men vi kan sætte ind med både bedre udredning, behandling og smertelindring og sikre, at borgere i alle dele af landet får ensartede tilbud om genoptræning og pleje af høj kvalitet”.

Det kommende gigthospital i Sønderborg er omfattet af det frie sygehusvalg, så gigtpatienter fra hele landet kan blive henvist til behandling fra almen praksis, speciallæge eller sygehuse.

Derudover kan patienter selv finansiere behandlingsforløbet eller blive henvist via forsikringsselskab, sundhedsforsikring eller pensionskasse.

Fakta om gigt

• Der findes 200 forskellige former for gigt.
• I Danmark lever 820.000 personer med gigt ifølge Den Nationale Sundhedsprofil 2010.
• Erhvervsaktive personer med gigt har årligt 3,3 mio. flere sygedage end erhvervsaktive personer uden gigt. Det svarer til 12 % af alle sygedage.
• Hvert år koster gigt samfundet over 2 mia. kr. på grund af tabt produktion.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet