Ældreministeren: Vi skal turde gå nye veje for at skabe gode og værdige ældreliv

10-10-2017

Vi skal turde gå nye veje for at skabe den mest værdige ældrepleje og komme ensomhed til livs. Hvorfor ikke placere plejehjem tættere på hverdagslivet for andre generationer? Sådan sagde ældreminister Thyra Frank blandt andet, da hun i dag talte ved Danske Seniorers Kongres.

Ældreminister Thyra Frank (LA) deltog i dag på Danske Seniorers kongres. I sin tale til de mange kongresdeltagere lagde hun stor vægt på, at selvbestemmelse er nøglen til at bevare værdigheden, når man bliver ældre. I den forbindelse, som et eksempel på øget selvbestemmelse for ældre, er fjernelsen af aldersgrænsen for fornyelse af kørekort for ældre højt på dagsordenen.   

Ældreminister Thyra Frank (LA) siger:

Unødige regler har stået i vejen for den enkeltes frihed. Og det har vist sig at være en skrøne, at ældre bilister er til fare for trafiksikkerheden. Jeg er meget glad for, at det lykkes regeringen af finde et flertal for at ophæve aldersgrænsen for at få fornyet kørekort. Det er også på grund af Danske Seniorers ihærdige indsats for at sætte spørgsmålet højt på den politiske dagsorden, at vi kom i mål.

Men mest taletid brugte ministeren dog på at slå fremtidstakter an i forhold til at komme ensomhed til livs. For eksempel ved nye boformer og nye måder at tænker generationerne sammen.   

Ældreminister Thyra Frank (LA) siger:

Vi skal blive bedre til at tale mere åbent om ensomhed. Jeg tror, at vi er nødt til at turde gå nye veje, hvis vi vil ensomheden til livs. Vi skal have blik for, at sociale fællesskaber kan have stor betydning for en værdig alderdom. Der skal mere fokus på ensomhed, boformer og aktiviteter. Jeg har besøgt flere plejehjem, hvor jeg efterfølgende har tænkt, hvorfor ikke have en vuggestue og en børnehave i forbindelse med plejehjemmet.

Ældreministeren sluttede i øvrigt sin tale af med at takke formanden for Danske Seniorer, Jørgen Fischer, der stopper i forbindelse med kongressen, for indsatsen og for at have gjort en forskel for rigtig mange ældre. 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet