God ledelse skal forbedre patienternes behandling

15-05-2017

40 udvalgte regionale og kommunale ledere begynder i dag på Det Nationale Ledelsesprogram, der er lanceret af Sundheds- og Ældreministeriet, KL og Danske Regioner i fællesskab. Målet er at skabe forbedringer i sundhedsvæsenet med udgangspunkt i patientens behov.

I dag møder 40 forventningsfulde regionale og kommunale ledere op på Lerchenborg Gods ved Kalundborg.

De er de første deltagere i det nye Nationale Ledelsesprogram, der er etableret i samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, KL og Danske Regioner.

Efter kick-off på Lerchenborg Gods skal lederne, som er udvalgt på tværs af det danske sundhedsvæsen, frem til februar næste år blive bedre til at skabe forbedringer i sundhedsvæsenet, motivere personalet og skabe gode resultater for patientenerne.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:   

Det er ude på stuerne og i den daglige drift, at indsatsen for at få høj kvalitet i behandlingen skal stå sin prøve. Her er god ledelse alfa og omega. Det er lederne, der, sammen med personalet, skal skabe forbedringer for patienterne. Derfor ser jeg frem til, at vi får det første kuld af ledere igennem det ambitiøse ledelsesprogram til gavn for patienterne og medarbejderne i dagligdagen på sygehuse og i kommuner.

Læs mere om Det Nationale Ledelsesprogram

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet