Sophie Løhde åbner DemensDagene

19-05-2016

Omkring 900 fagfolk samles i to dage i Tivolis kongrescenter for at deltage i den årlige konference, DemensDagene, hvor den nyeste viden på demensområdet bliver præsenteret. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde åbner konferencen i dag.

Fagfolk og eksperter fra hele landet samles i dag til Danmarks største tværfaglige konference om demens, DemensDagene. Konferencen foregår i Tivoli Hotel & Congress Center, som i to dage vil summe af aktivitet og danne rammen for udveksling af den nyeste viden inden for demensområdet. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde er inviteret til at åbne konferencen, og hun får dermed lejlighed til at fortælle om sine og regeringens ambitioner for den fremadrettede demensindsats. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger:

Regeringen har sat demens helt op i toppen af den politiske dagsorden, og det har vi, fordi det er et område, der ikke er blevet prioriteret højt nok igennem en årrække. Det gør vi noget ved nu, for demens er ganske enkelt en forfærdelig sygdom, som rigtig mange danskere er berørt af. Den vender op og ned på hele tilværelsen og frarøver den syge selv de helt basale færdigheder. Samtidig er det både en stor sorg og en enorm belastning for de pårørende at stå på sidelinjen. Med den kommende nationale demenshandlingsplan, som vi præsenterer til efteråret, vil vi give indsatsen over for mennesker med demens og deres pårørende et tiltrængt løft.

Det er Nationalt Videnscenter for Demens, der står bag DemensDagene, som med en enkelt undtagelse er blevet afholdt en gang om året siden 1999. Overskriften for årets tema er ”Et sundt liv for alle”, og der er således sat fokus på, hvordan man sikrer et sundt liv for alle – både før og efter en demensdiagnose.

Konferencen indledes og afsluttes med fælles symposier og indeholder derudover en lang række faglige symposier, som afvikles parallelt. Deltagerkredsen består af fagpersoner og ledere, som arbejder med diagnostik, behandling, social indsats og omsorg og pleje af mennesker med demens.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet