Sophie Løhde på demensbesøg i Østjylland

22-02-2016

For sundheds- og ældreminister Sophie Løhde byder mandag den 22. februar på en rundtur i det østjyske. Hun besøger i løbet af dagen både Aarhus, Randers, Nord- og Syddjurs Kommuner for at samle inspiration til regeringens nationale demenshandlingsplan.

Endnu en gang sætter sundheds- og ældreminister Sophie Løhde sig til rette i ministerbilen for at tage på besøg forskellige steder i landet i forbindelse med forberedelsen af regeringens kommende nationale demenshandlingsplan.

Mandag den 22. februar går turen til Aarhus, Randers, Nord- og Syddjurs Kommune, hvor ministeren undervejs vil møde en lang række lokale folk, som på forskellig vis har demens tæt inde på livet. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger: 

Det er meget vigtigt for mig at komme ud og besøge nogle af de mange kommuner rundt om i landet, som har et stærkt fokus på indsatsen for mennesker med demens. På den måde får jeg mulighed for at tale med nogle af de mennesker, som ved allerbedst, hvad det hele handler om – demensramte, deres pårørende og fagfolkene. Det er nemlig deres erfaringer og holdninger, der skal afspejles, når regeringen til efteråret præsenterer den nationale demenshandlingsplan, som vi allerede har afsat knap en halv mia. kr. til.

Dagen begynder på VIA University College i Aarhus, hvor Sophie Løhde skal tale til konferencen 'Udvikling af et mere demensvenligt samfund'.

Op til 150 mennesker vil deltage i konferencen, og blandt de inviterede er både politikere, forvaltningschefer inden for demensområdet, samt forskelligt sundhedsfagligt personale såsom læger, psykologer, sygeplejersker og demenskoordinatorer. Sophie Løhde vil i sin tale give sit og regeringens bud på, hvad der skal til for at skabe et bedre liv for borgere med demens og deres pårørende.

Dialogmøde i Aarhus

Efter konferencen deltager ministeren i et dialogmøde om demens, som er arrangeret af Alzheimerforeningen og Aarhus Kommune.

Til mødet deltager en kreds af lokale folk, som har demens tæt inde på livet – både mennesker, der selv er ramt af sygdommen, deres pårørende og fagfolk, som beskæftiger sig professionelt med demens til hverdag. Deltagerne har under mødet mulighed for at komme med input til, hvad der skal være med i regeringens kommende demenshandlingsplan, og for at dele deres personlige historier om, hvordan livet med demens er.

Det er anden gang, Sophie Løhde deltager i et dialogmøde om demens – det seneste fandt sted i Næstved for en lille måned siden. Det er samtidig anden gang inden for kort tid, at ministeren besøger Aarhus Kommune, som i øvrigt er en del af Demensalliancens koncept om at skabe seks demensvenlige kommuner. De andre kommuner er Næstved, Aalborg, Stevns, Hillerød og Varde.

Herefter går turen til Randers Kommune, hvor det er Fårup Ældrecenter, der får ministerbesøg. På Fårup Ældrecenter bliver Sophie Løhde blandt andet introduceret til kommunens arbejde med alternative fritidsmuligheder for demente, eksempelvis 'Aktivt fællesskab', som er et tilbud til yngre borgere med demens.

I Norddjurs Kommune aflægger ministeren besøg på Plejecentret Fuglsanggården i Grenaa. Ministeren vil blandt andet blive vist rundt på Fuglsanggården, som i 2014 åbnede et nyt demenscenter, og få en introduktion til kommunens demenspolitik.

Dagens sidste besøg finder sted på Rosengården i Hornslet, Syddjurs Kommune. Ministeren vil under besøget blandt andet høre om Syddjurs Kommunes erfaringer at give særlige tilbud til hjemmeboende demensramte og deres pårørende, herunder kursusforløb for den demensramte selv og de pårørende, samt aflastningsmuligheder for pårørende.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet